• FINN-Tarkastus Oy

Yhteenveto kuluneesta vuodesta

Tammikuun alussa kenelläkään meistä ei ollut pienintäkään aavistusta siitä, millaisena vuosi 2020 tulisi näyttäytymään meille.


Vuoden alussa FINN-Tarkastus Oy:n henkilökunta koostui neljästä sähkölaitteistotarkastusten ammattilaisesta. Kevättalvella koronapandemian ensimmäisen aallon rantautuminen Suomeen aiheutti omat vaikeutensa ja jännitystilansa myös tarkastusalalle. Pandemia ei hävittänyt tarkastusalan töitä, mutta monissa kohteissa tarkastustöiden ajankohtaa jouduttiin siirtämään voimaan tulleiden rajoitustoimenpiteiden vuoksi. Erityisesti toinen vuosineljännes oli haastava, ja vallinneissa olosuhteissa mekään emme tuolloin täysin välttyneet lomautuksilta.


Kesän koittaessa olimme kuitenkin jo valmiita katsomaan luottavaisin mielin kohti tulevaa. Aloitimme rekrytoinnit, joiden mahdollistamana kehitimme ensin palveluntarjontaamme koneturvallisuuden sektorilla. Samalla aloitimme laatu- ja toimintajärjestelmämme uudistamisen. Tämä työ sai sinettinsä marraskuun alussa, kun FINAS-akkreditointipalvelu myönsi meille laajennuksen akkreditointiimme. Rekrytoimme marraskuun aikana yhteensä viisi kokenutta nostolaitetarkastusalan ammattilaista, ja meistä tuli kerta heitolla merkittävä uusi tekijä nostolaitetarkastusten sektorille. Uusia markkinoita lähdimme valloittamaan kokeneiden ammattilaisten vankoin ottein tarkastustyön laatua kunnioittaen ja asiakkaidemme tarpeita herkällä korvalla kuunnellen. Meille oli alusta asti itsestään selvää olla mukana alan standardisoinnissa sekä kehittämässä koko tarkastusalaa myös nostolaitetarkastuksen sektorilla. Tällä tavoin halusimme asiakkaidemmekin hyötyvän siitä, että meiltä olisi aina saatavilla ensikäden tietoa niin lainsäädännön ja standardien uusista vaatimuksista kuin myös tarkastusalan uusista tuulista.


Syksyn aikana tarkastuspalveluiden lisäksi myös koulutuspalveluidemme tarjonta moninkertaistui ja avoimet koulutukset ilmestyivät uudelleen tarjontaamme. Hahmottelimme syksyn mittaan asiakkaidemme saataville Suomen laajimman kattauksen avoimia koneturvallisuuden alueen koulutuksia. Nostolaitetarkastusalan ammattilaisten rekrytointien myötä kehitimme myös laajan nostoalan koulutusten tarjonnan. Syksyn aikana uudelleen kiristyneiden kokoontumisrajoitusten myötä avoimia koulutuksia ei vielä päästy järjestämään lähikoulutuksina, mutta Hämeenlinnan toimistollemme rakentuneesta etäkoulutusstudiosta käsin lähetettiin lukuisia online-koulutuksia sekä kaikille avoimina tilaisuuksina että yrityskohtaisesti räätälöityinä tilauskoulutuksina.


Syksyn aikana laajensimme myös omistuspohjaamme. Olemme laajennuksen jälkeenkin edelleen täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yhtiö. Ylimääräinen yhtiökokous valitsi joulukuussa FINN-Tarkastus Oy:lle uuden hallituksen, joka kokoontui ensimmäisen kerran viime viikolla. Uuden laajapohjaisen hallituksen järjestäytymiskokouksesta kerrottavanamme onkin heti tuoreeltaan uutisia, sillä toimintamme laajennuttua päätimme uusia myös organisaatiotamme. Yhtiön hallitus valitsi uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiötämme lähes ensimetreistä asti palvelleen Juha Alkion. Yhtiön perustamisesta aina näihin päiviin asti toimitusjohtajana toiminut Jyrki Aaltonen siirtyy samassa yhteydessä sähkölaitteistotarkastuksista vastaavaksi liiketoimintapäälliköksi. Toivotamme Juhalle ja Jyrkille onnea ja menestystä uusiin tehtäviin!


Loppusyksyn kuukausilta on kertomatta vielä yksi uutinen. Päätimme perustaa FINN-Tarkastus Oy:lle tytäryhtiön, jonka nimeksi tuli FINN-Advisors Oy. Siirrämme vähitellen mm. koulutuspalveluiden tuotannon sekä koneturvallisuuspalvelumme tytäryhtiömme vastuulle. Kerromme myöhemmin lisää tästä kuviosta ja sen mahdollisista vaikutuksista organisaatioomme.


Syksyn aikana tehtyjen rekrytointien myötä olemme tällä hetkellä yhdestätoista tarkastusalan asiantuntijasta muodostuva voimakkaasti kehittyvä yritys. Tammikuun 2021 alussa, kun saamme mukaamme seuraavan tarkastajan, meitä on jo kolme kertaa enemmän kuin vuoden 2020 alussa. Tällaisen kasvun toteutettuamme on varmasti helppo uskoa, että vuoteen on mahtunut paljon suunnittelua, kehittämistä, rohkeutta, jännitystä, odotusta ja riskinottoakin. Vuoden lähestyessä nyt loppuaan jää päällimmäisenä vuodesta mieliimme se, että koronakriisistä huolimatta uskalsimme toteuttaa unelmiamme ja kirjoittaa useammankin uuden sivun omaan historiikkiimme.


Nyt on kuitenkin aika rauhoittua joulun viettoon yhdessä läheistemme kanssa. Monien työntekijöidemme lähipiiriin kuuluu lapsia, ja lasten asiat ovat muutoinkin lähellä sydämiämme. Sen vuoksi olemme tänä vuonna joulukorttien lähettämisen sijaan muistaneet SOS-Lapsikylää pienen lahjoituksen muodossa auttaaksemme niitä lapsia, jotka kokevat olonsa turvattomiksi tai uhatuiksi.


Tämän myötä toivotamme teille kaikille rauhallista ja ennen kaikkea turvallista joulunaikaa!158 katselukertaa
Viimeisimmät uutiset ja artikkelit