Työstökoneiden turvallisuudesta

Usealla yrityksellä on käytössään työstökoneita. Niiden käyttäjä on lähellä vaara-aluetta ja puutteellisilla suojauksilla tapaturman vaara on suuri. Puuntyöstökoneissa kappaletta ohjataan usein käsin ja riskit ovat metallintyöstökoneita suuremmat.


Koneiden turvallisuusvaade on ajan myötä noussut ja siksi vanhemmat koneet ovat usein nykyajattelulla turvattomia. Tyypillisiä ovat puutteet suojuksissa, odottamattoman käynnistyksen estossa, karan jarruissa, hätäpysäytyksessä, sähkösyötössä, ohjeissa ja käyttökytkimissä. Puutteita löytyy joskus uusistakin koneista.


Usein parannukset voidaan tehdä koneen arvoon nähden järkevin kustannuksin. Parannukset on suunniteltava hyvin, ettei synny uusia ongelmia. Harvemmin parannus osoittautuu liian vaikeaksi tai kalliiksi (esim. terän kiinnitys ei mahdollista jarrutusta tai ohjausjärjestelmä luotettavaa turvatoimintoa). Silloin on investoitava uuteen koneeseen.


Turvallisuustarkastuksella saadaan nopeasti ymmärrys koneen turvallisuustasosta sekä sen parantamistarpeista ja -mahdollisuuksista. FINN-Tarkastus Oy:n tekemä turvallisuustarkastus on nopea ja kustannustehokas tapa saada selkeät askelmerkit koneiden turvallisuuden parantamiseksi, silloin kun se on tarpeen. Lue lisää internet-sivuiltamme: www.finn-tarkastus.com/koneturvallisuus.


29 katselukertaa
Viimeisimmät uutiset ja artikkelit
1
2

FINN-TARKASTUS OY

Sähkötarkastus ja koneturvallisuus

__________________________________

 

 

© 2014 - 2020  Finn-Tarkastus Oy y-

Yhteystiedot

info(at)finn-tarkastus.fi

+358 50 322 8725

+358 44 975 8536

 

Puusepänkatu 5

13110 Hämeenlinna

FINLAND

​​

Kysymyksiin ja yhteydenottoihin vastataan täältä: